Bogreception: Jeg, Unica

Bogreception: Kirstine Reffstrup "Jeg, Unica"

Velkommen til bogreception for Kirstine Reffstrups debutroman Jeg, Unica, en litterær fantasi om den tyske kunstner Unica Zürns liv og værk. Vi inviterer til en aften med oplæsning af: Helena Boberg, Ditte Holm Bro, Iman Mohammed, Olga Ravn og Aina Villanger. Aftenen byder også på en lydinstallation af performancekunstner Liv Kristin Holmberg. 

Unica Zürn (1916-1970) var anagrammatiker, tegner, skribent, reklamemanuskriptforfatter og mørk rebel og er kendt for sine automatismetegninger og gådefulde, lyriske og visionære tekster.

Aftenens program:

Helena Boberg er født 1974 i Stockholm. Hun er virksom som poet og er medarbejder på tidsskriftet Kritiker. Hun debuterede i 2011 med digtsamlingen Repuls. Hendes seneste bog Sinnesvåld udkom i 2013 på forlaget 10TAL Bok.

Ditte Holm Bro studerer ved den svenske forfatterskole Litterär Gestaltning i Göteborg og er bosat i København. Hun er også medredaktør af tidsskriftet OVBIDAT.

Iman Mohammed er bosat i Malmö og studerer ved Litterär Gestaltning i Göteborg. Hun har bl.a. publiceret tekster i Blå Blixt – Mot denna sol. Aktuel medvirken i antologien, Om detta sjunger vi inte ensamma (Stockholm, 2016).

Olga Ravn er forfatter og arbejder også som oversætter og redaktør. Hun debuterede i 2012 med digtsamlingen, Jeg æder mig selv som lyng og udgav romanen, den moderne spøgelseshistorie, Celestine i 2015.

Aina Villanger er norsk poet og redaktør for mikroforlaget Blomster&Bereau. Hendes debutbog, Langsang - et flytans habitat, er blevet kaldt en skabelsesberetning og et didaktisk langdigt og er skrevet i et selvopfundet, lydbaseret dialektsprog.

In my night - Lydinstallation af Liv Kristin Holmberg, der er performancekunstner og organist, bosat i Berlin og Oslo. Hun arbejder med rituelt teater, baseret på utopisk filosofi. Koncept: Performancekunstner Liv Kristin Holmberg i samarbejde med Kirstine Reffstrup.

Der er gratis adgang og et glas til de første.