Close Up:
Artur Zmijewski

Kom og mød den polske stjernekurator Anda Rottenberg i en nærgående samtale om demokrati som kunstnerisk motiv og politisk strategi hos kunstneren Artur Zmijewski.

Gratis entre – polsk øl og most serveres af den polske ambassade.

 

Nikolaj Kunsthal præsenterer Anda Rottenberg, en af Europas mest fremtrædende kuratorer, som giver en talk om sit aktuelle syn på fællesskaber, kollektivprocesser og demokrati med afsæt i Artur Zmijewskis kunst.

 

På FOKUS viser Nikolaj Kunsthal flere af Zmijewskis værker, bl.a. den imponerende totalinstallation "Democracies", som kredser om demokratiets vanskeligheder, velsignelser og fortællinger i og omkring Europa. Samtidig tager vi med denne talk hul på en undersøgelse af fællesskaber, som bliver selve pulsslaget i efterårets Copenhagen Art Festival.

 

Anda Rottenberg er historiker, kunstkritiker og kurator for bl.a Martin Gropius Bau's udstilling i efteråret 2011 om relationen mellem Tyskland og Polen. Rottenberg har desuden kurateret Polens udstillinger på biennalerne i Venedig, Istanbul og Sao Paolo og er tidligere direktør for Zacheta Gallery, Polens nationale kunstmuseum i Warszawa, hvor hun skabte kolossalt politisk røre med udstillingen 'Nazis' i 2000. Artur Zmijewski er kendt for sine kontroversiellevideoværker, hvor han organiserer sociale eksperimenter, som sætter folk i ekstreme situationer. Desuden er han aktuel som kurator for den kommende Berlin Biennale i 2012.

Copenhagen Art Festival finder sted fra den 24. august til den 2. september 2012 og arrangeres af Nikolaj Kunsthal, Kunsthal Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning, Overgaden Institut for Samtidskunst og Gl. Strand.

  • Adam Mickiewicz Institut
  • Culture Pl