Fernisering: Embodied: Performance & Documentary

Samson Kambalu, Nyau Cinema, 2014. Copyright Samson Kambalu. Courtesy Stevenson Gallery

Foto: Samson Kambalu, Nyau Cinema, 2014. Copyright Samson Kambalu. Courtesy Stevenson Gallery

Virkelighed, fiktion, dokumentar og performance...Nikolaj Kunsthal sætter kunsten og dokumentarfilmen i stævne i ny kurateret udstilling i samarbejde med CPH:DOX, fyldt med nye værker af udenlandske kunstnere. Kom til åbningen af udstillingen Embodied. Nikolaj Kunsthal byder bl.a. på en Q&A med den deltagende kunstner Zina Saro-Wiwa og kurator Jacqui Davies. 

Kunstnere:

Katarzyna Badach & Alfredo Ramos Fernández, Yael Bartana, Jérôme Bel, Richard Billingham, Chim↑Pom, Tacita Dean, Coco Fusco, Louis Henderson, Samson Kambalu, Martha Rosler, Zina Saro-Wiwa, Apichatpong Weerasethakul. 

Med udstillingen Embodied præsenterer Nikolaj Kunsthal og CPH:DOX en perlerække af internationale kunstnere, der undersøger forholdet mellem dokumentarfilm, videokunst og performance. Udstillingen er kurateret af den London-baserede kurator og producer Jacqui Davies.

Dokumentarisme og performance er umiddelbart hinandens modsætninger. Men med udstillingen Embodied skaber Davies et møde mellem disse to forestillinger: Hvad er virkelighed, og hvad er iscenesættelse og kunstigt indstuderet? Embodied spiller på denne dobbelthed og tegner et nuanceret billede af forholdet mellem performance og dokumentar. Den understreger det interessante i at se på performance med et dokumentarisk blik og dokumentaren som en form for performance. I dette krydsfelt præsenteres en krop, der skiftevis agerer og reagerer, observeres, kontrolleres og frigøres.