Fernisering: MIRACLE NOW af ANOHNI

Torsdag d. 24. maj åbner Nikolaj Kunsthal udstillingen Miracle Now af den britisk-amerikanske kunstner og musiker ANOHNI. Værker på papir, malerier og skulpturer bliver ledsaget af en 9-kanals videoinstallation og skrøbelige dokumenter fra ANOHNIs arkiv.

ANOHNIs videoinstallation er en udforskning af billede, lyd og tekst baseret på hendes stykke fra 1995 Miracle Now og fårsin premiere i Nikolaj Kunsthals Nedre Galleri. I Øvre Galleri fremvises et bredt udvalg af ANOHNIs værker, som viser hendes sans for materialernes taktile egenskaber: collager lavet af fundne objekter og hentet fra forskellige samlinger, fotografier, skulpturelle værker i den store skala og voksmalerier. Hendes animistiske drømmerier udtrykker følelser, en bevidsthed om medskyld og en længsel efter forandring stillet over for det menneskeskabte økologiske selvmord.

ANOHNI opnåede først international anerkendelse med sit band Antony and the Johnsons, som opstod ud af after-hours performance-scenen i 1990ernes New York.

Velkomst ved Leonora Christina Skov, forfatter, Helene Nyborg udstillingskoordinator og Annette Johansen konstitueret direktør for Nikolaj Kunsthal.

Der er åbning på udstillingen 24. maj fra kl. 17 til 20 - og gratis entré. Hele Nikolaj Kunsthal tages i brug til udstillingen.