Guidet tur i Minefeltet

Kunsten i Minefeltet
– fra værtshus til kunstværk

Nikolaj Kunsthal har netop åbnet en udstilling, der både byder værtshuset indenfor i kunsthallen og rækker ud i Minefeltet for at se nærmere på den kunst, der er blevet til omkring Nikolaj Plads gennem tobakståger og i de sene nattetimer.

Fra 1920erne og frem fik området omkring Nikolaj Plads tilnavnet Minefeltet på grund af de værtshuse, der lå i gaderne. Her kom forfattere og kunstnere for at mødes og udveksle livserfaringer. For nogle fungerede værtshusene ligefrem som en form for atelier. En af disse er kunstneren Troels Lybecker (f. 1931), der har skabt i hundredvis af tegninger af værtshusenes gæster – såsom "Champagne Svend" og "Tirsdagsveninden fra Malmø".

På udstillingen Kunsten i Minefeltet vises et udvalg af Lybeckers portrætter i samspil med nye værker af den yngre kunstner, Christian Finne (f. 1974). Christian Finne har længe været en aktiv del af værtshusmiljøet omkring Byens Kro og arbejder i sin kunst med forskellige former for udvidelse af bevidstheden, herunder påvirkningen af blandt andet LSD og meskalin.

Tirsdag d. 12. december 2017 kan du komme en tur med rundt i Minefeltet og opleve den kunst, der hænger på værtshusene omkring Nikolaj Plads: Hviids Vinstue, Skindbuksen, Toga, Café Nick og Slotskælderen/Gitte Kik. Det er byhistoriker Allan Mylius Thomsen, der viser rundt og fortæller om de mange værker og personligheder, der hænger der endnu. Turen indledes med en introduktion til udstillingen Kunsten i Minefeltet i Nikolaj Kunsthal.

Billetter koster 100 kr. inkl. entre til Nikolaj Kunsthal og købes via billetto
Kunsten i Minefeltet kan opleves i Nikolaj Kunsthal frem til d. 7 januar 2018.

- Christian Finne er født 1974 og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005.
- Troels Lybecker er født 1931 og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1961.