Paneldebat og launch: Kunstens rolle i konflikten i Syrien

KUNSTENS ROLLE I KONFLIKTEN I SYRIEN

Kom til paneldebat og launch af den nye platform Syriatypes i Nikolaj Kunsthal.

Konflikten i Syrien er den mest dokumenterede konflikt til dato. I de vestlige mediers dækning og i regiments propaganda dominerer billederne af syrere som anonyme ofre, bødler og fanatiske krigere. 

Hvordan stiller man sig som syrer og som kunstner, når begivenheder i landet portrætteres på denne måde? Kan kunsten spille en rolle som magtkritisk våben i konflikten og i syrernes kamp for selv at definere, hvordan de aktuelt repræsenteres? 

Det er svært for syriske kunstnere at etablere nye netværk og få deres værker ud, når det bliver stadig vanskeligere for syrere at rejse og bevæge sig frit i Europa. Hvordan kan man agere som kunstner under en konflikt og på et personligt og kunstnerisk plan samle trådene i eksil? 

Den nye platform Syriatypes præsenterer i samarbejde med Nikolaj Kunsthal en debataften om kunstens rolle og tilstand i eksil.

PROGRAM
17:00: Fri adgang til den store videoinstallation Asylum af Julian Rosefeldt 
17:30: Paneldebat med Lilibeth Cuenca Rasmussen, Helle Malmvig og Wael Toubaji
18:30: Launch af Syriatypes, drinks og DJ
19:30: Slut

(OBS! Debatten foregår på engelsk)

Om Syriatypes
Syriatypes et interaktivt space, som gør syriske kunstnere i eksil i stand til at skabe og dele deres produktioner på tværs af grænser. Platformen er udviklet sammen med ni kunstnere ud fra et ønske om, at de skal kunne fortsætte deres professionelle karriere på trods af eksil. Syriatypes har sammensat en digitalt baseret udstilling, der spænder over videokunst, performance, teater, grafik, musik, tekst, maleri og fotografi. 

Om paneldeltagerne
Helle Malmvig: Faglig koordinator, Seniorforsker, Udenrigspolitik, DIIS. Har forsket i de visuelle udtryk, der er opstået under det syriske oprør og den efterfølgende krig
Lilibeth Cuenca Rasmussen: Videokunstner og performer. Med-instruktør af den syriske dokumentarfilm True Stories of Love, Life, Death and Sometimes Revolution.
Wael Toubaji: Animationskunstner. Har senest skabt A Perilous Journey – tre korte dokumentariske animationsfilm om flygtninges rejse til Skandinavien. 

Om Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Kunsthal viste tidligere i 2017 et værk produceret af Syriatypes videokunstfestivalen FOKUS 2017. Kunsthallen viser i øjeblikket den store videoinstallation Asylum af den tyske kunstner Julian Rosefeldt, der skildrer asyl-tilstanden. Værket er skabt i 2001, men ikke mindre aktuelt i dag. 

Om House of Real
House of Real er et dansk-svensk produktionsselskab, der skaber film og tværmediale produktioner til biograf, TV, web og kulturinstitutioner. Blandt de nationale og internationale kunder er DR, Al Jazeera, ARTE, New York Times, ARoS, Glyptoteket og SMK.

Se facebookevent her!