Remake Christmas: Workshop & Marked

Under titlen REMAKE CHRISTMAS skaber kunstneren Thomas Dambo et alternativt  julemandsværksted med fokus på genbrug frem for forbrug. I et stort træhus, bygget af affaldstræ, på Nikolaj Plads kan alle lave deres egne julegaver og julepynt ud af genbrugsmaterialer, doneret af Strøgets mange butikker. Her kan både laves fuglehuse, T-shirts, smykker og julepynt, og deltagelse er gratis.

Kunstner og designer Thomas Dambo har specialiseret sig i at lave kunstværker, skulpturer, møbler og alt imellem ud af genbrugsmaterialer og har lavet projekter for bl.a. Roskilde Festival, Visit Denmark, Metroselskabet, Arken og Kulturmødet på Mors. Dambo er desuden aktuel på DR1-programmet ”Fra yt til nyt”, og har været vært på TV2-programmet “Vores genbrugshjem”.

REMAKE CHRISTMAS er blevet til i samarbejde med Københavns Kommune og er en del af Copenhagen Christmas Festival, der danner ramme om mere end 100 juleaktiviteter og events i København fra d. 14. november til d. 24. december 2015.

Åbningstiden i REMAKE CHRISTMAS er alle dage 11.00-19.00.

Udover REMAKE CHRISTMAS byder julen på Nikolaj Plads bl.a. på fotoudstillingen Københavnerjul gennem tiden lavet af Københavns Museum. Find ud hvem, der opfandt risalamanden, introducerede de første julegaver, og hvornår juletræets gjorde sit indtog i København. Det er også muligt at købe et økologisk juletræ eller finde en særlig lækker julegave og få en bid mad eller noget varmt at drikke på pladsens Mad & Marked, der samarbejder med Fødevarebanken. Fødevarebanken giver alt den overskydende mad fra markedet videre til herberger og socialt udsatte.

Kig forbi til en anderledes jul på Nikolaj Plads i centrum af København:

Københavnerjul gennem tiden: Udstillingen har åbent døgnet rundt.

Mad & Marked: Lørdag-søndag 11.00-19.00

Juletræssalg: Lørdag-søndag 11.00-19.00

For more information about Copenhagen Christmas

 

REMAKE CHRISTMAS er støttet af:

 

Projektet er ledet af: Ditte Marie Lund og Siri Buric