TRUST - Filmprogram i Vester Vov Vov #1

Angelo Plessas, Eternal Internet Brother/Sisterhood (1-3), 2015. Still Courtesy: the artist and The Breeder Gallery

Foto: Angelo Plessas, Eternal Internet Brother/Sisterhood (1-3), 2015. Still Courtesy: the artist and The Breeder Gallery

Som del af TRUST vises et filmprogram i Vester Vov Vov. Biografen, der blev grundlagt af en flok idealister, er Danmarks ældste fungerende art cinema, og siden begyndelsen har den været kendt for et varieret repertoire af eksperimenterende kunst- og dokumentarfilm. Tro mod denne tradition præsenterer TRUST en række film af danske og udenlandske kunstnere, der på forskellig vis udforsker dokumentargenren. I et krydsfelt mellem fakta og fiktion sætter filmene spot på kollaborative processer, kunst i det offentlige rum, arkitektur, men også politiske emner som territorielle konflikter og migration.

Aftenens program:

Angelo Plessas, Eternal Internet Brother/Sisterhood (1-3), 2015
26 min.

Courtesy: the artist and The Breeder Gallery

I 2012 påbegyndte den græske kunstner og kurator Angelo Plessas projektet Eternal Internet Brother/Sisterhood. Projektet finder sted en gang årligt rundt omkring i verden, hvor forskellige kunstnere, forfattere, kuratorer, designere og forskere mødes og udvikle projekter og ideer sammen. Denne film giver et indblik i et kreativt og kunstnerisk symposium, der tematiserer den spirituelle side af teknologi gennem eksperimenter med internet-kultur og online-koncepter. Møderne finder ofte sted i historiske omgivelser, hvor internettet som regel er på standby. De forskellige udgaver af projektet er hidtil blevet afholdt på den græske ø Anafi, den surrealistiske have Las Pozas i Mexico og ved Det Døde Hav på Vestbredden i Palæstina.  

Zin Taylor, Put Your Eye in Your Mouth: A Conversational Documentary Recording Martin Kippenberger’s Metro-Net in Dawson City, Yukon, 2007
22 min.

Courtesy: the artist and Supportico Lopez, Berlin

I starten af 1990erne påbegyndte kunstneren Martin Kippenberger projektet Metro-Net, der var baseret på hans visioner om et metro-system, som skulle forbinde hele verden. I samarbejde med sin nære ven, den østrigske arkitekt Reinald Nohal, begyndte han at opføre en række skulpturer i forskellige byer, som forestiller indgange til den fiktive undergrundsbane. En af disse blev opført i Dawson City, Yukon i 1994, og med afsæt i tilblivelsen og modtagelsen af denne specifikke skulptur undersøger Zin Taylor historien om Metro-Net-projektet gennem et interview med Reinald Nohal. 

 

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.