Ny chef i Nikolaj Kunsthal

Download pressemeddelelse: 
Pressebilleder: 

Andreas Brøgger er ny chef for Nikolaj Kunsthal og afløser Elisabeth Delin Hansen, der var chef i over 20 år. Andreas Brøgger har været konstitueret som kunsthallens chef siden årsskiftet og har i fem år været kurator ved Nikolaj Kunsthal.

Den 44-årige Andreas Brøgger er uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet og modtog her universitetets guldmedalje for en afhandling om visuel kommunikation og kunstens udtryksformer. Andreas Brøgger har et indgående kendskab til kunstverdenen gennem sit arbejde som kritiker, kurator, underviser, redaktør, forfatter og formidler.

Han har tidligere bl.a. været ansat som museumsinspektør ved Sorø Kunstmuseum og arbejdet som kunstanmelder ved dagbladet Information. Han bringer et stort nationalt og internationalt netværk med sig via flere samarbejdsprojekter og udlandsophold.

Andreas Brøgger afslutter i år en masteruddannelse i ledelse (MPG) ved CBS i København. Privat bor han på Frederiksberg sammen med sin ægtefælle og to børn.

”Nikolaj Kunsthal må gerne være en kunsthal med ”kant” og være et sted, der kan skabe debat og vise nye udtryksformer, der får os til at se vores tid og kultur på en ny måde. Det projekt har Andreas Brøgger fine forudsætninger for at realisere med sin alsidige baggrund,” siger Lene Floris, der er direktør for Historie & Kunst i Københavns Kommune.

”Nikolaj Kunsthal er et udstillingssted, som også fremover skal overraske, udfordre og inspirere. Vi vil bidrage til oplevelsen og forståelsen af samtidens kunst og den aktuelle kulturelle udvikling. Nikolaj Kunsthal ligger midt i København i en unik bygning med en lang og interessant historie. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for denne særlige kunsthal for samtidskunst, som nu også bliver styrket i kraft af det nye samarbejde i enheden Historie & Kunst,” siger Andreas Brøgger.

KONTAKT
Nærmere oplysninger: Andreas Brøgger, tlf. 2548 1311 eller Lene Floris tlf. 2665 7093