SKATE WORKS

4. oktober 2020 til 6. december 2020

I 2020 bliver skateboarding officielt en del af OL. Derfor sættes der i den nye udstilling Skate Works fokus på det københavnske skatemiljø. Udstillingen vil kunne opleves i Copenhagen Skatepark, og den er kurateret af Jens-Peter Brask.

Skatemiljøet er kendt for at dyrke en særlig subkultur, hvor både fællesskab og autonomi spiller en stor rolle. Samtidig appellerer sporten til kreativitet og visuel udfoldelse - værdier, som ofte også forbindes med kunstnermiljøer. 

Snart vil du kunne opleve skatere, der intuitivt forholder sig til kunstneriske skulpturer i Copenhagen Skatepark. Alle skatere forholder sig intuitivt til arkitektur og rum igennem bevægelse og tricks. Omgivelserne smelter sammen og bliver til en kunstnerisk fysisk udfoldelse.

I udstillingen er fem forskellige kunstnere og kunstnergrupper inviteret til at skabe hver deres bud på en skateskulptur, som alle kan opleves i skateparken. Det er anderledes ramper, som bl.a. består af Donald Trumps hår, en vandpyt på gulvet og en aluminiumsskulptur med den sigende titel Skate or Die.

Nogle af skulpturramperne har været en del af bybilledet hen over sommeren, mens andre har premiere i Copenhagen Skatepark. Værkerne er blevet til ramper, der indgår i gadebilledet og dér, hvor der skates. De har fået slid og patina som resultat af en dynamisk sport i bybilledet, fremfor en konkurrencefremmende disciplin.

 

Deltagende kunstnere: Amalie Jakobsen, Mikkel Carl, Anna Sørensen, Andreas Schulenburg og A Kassen. 

Udstillingen vil kunne opleves fra d. 4. oktober til d. 6. december 2020 i  Copenhagen Skatepark. Åbningstider er mandag-fredag kl 15.00-21.00, weekend kl 13.00-19.00.

Åbning d. 3. oktober i Copenhagen Skatepark med DJ og skateshows. Det er gratis at deltage i åbningen, men der kræves tilmelding via Billetto pga. Covid-19 restriktioner.