Aktuelle undervisningstilbud i kunsthallens udstillinger

HUSKMITNAVN: TEGN

TEGN vises fra 29. august 2018 til 6. januar 2019.

Vi går på opdagelse i udstillingen og ser den fra børnenes perspektiv, alt imens der bliver lavet aktiviteter udviklet til alderstrinet. 

TEGN - hvad jeg tegner
Målgruppe: 0.-2. klasse
Fag: Billedkunst og dansk
Forløbet sætter fokus på at give eleverne tegnelyst og lære dem papir som materiale at kende. Papir og blyant kan virke enkelt, men hvis man giver plads til fordybelse, kan man få helt nye billeder ud af mødet med papiret. Vær med, når vi går på jagt i papiret og opdager, hvad der gemmer sig.
 
Vi skal tegne os gennem udstillingen og udforske HuskMitNavns skæve og sjove karakterer. Hvad vil det sige at være anderledes? Hvad er normalt? Børnene kommer til at tegne sjove versioner af mennesker, de kender fra deres omgivelser - med skæve næser, uhyrlige hænder eller hvad vi kan finde på. Til sidst får tegningerne tøj på og bliver sat op, så vi sammen med børnene tager et klassebillede, hvor der er plads til alle!
 
Forløbet arbejder med følgende færdigheds- og vidensmål:
Billedkunst:
Eleven kan tegne ud fra idéer og oplevelser
Eleven kan samtale om billeders funktion
Eleven har viden om tegneredskaber
 
Dansk:
Eleven kan lege med sprog, billeder og fortælling
Eleven kan sætte tekstens tema i relation til eget liv 
 
Nikolaj Kunsthal:
Eleven får skærpet sin iagttagelsesevne
Eleven får viden om samtidskunst
Eleven kan indgå i en kreativ proces

TEGN - din skæve hverdag
Målgruppe: 3.-5. klasse
Fag: Billedkunst, dansk, håndværk og design
Med udgangspunkt i udstillingen vil vi sammen med børnene udvikle ideer ud fra deres egen hverdag og samtidig finde på nye skægge og skæve måder at se på det, som vi kender allerbedst.
Vi arbejder med børnenes skitseproces og ideudvikling. Gennem tegnelege og forskellige øvelser eksperimenterer vi med anderledes måder at tegne nye ideer og motiver ud af børnenes hverdagsliv. Til sidst laver eleverne deres egen 3D-tegning, inspireret af HuskMitNavns univers, som de fotograferer, printer og får med hjem.
 
Forløbet arbejder med følgende færdigheds- og vidensmål:
Billedkunst:
Eleven kan formidle viden med billeder 
Eleven kan analysere billeders funktion i en given kontekst 
Eleven har viden om kulturelle normer og værdier
 
Dansk:
Eleven har viden om mundtlige, kropslige og billedlige udtryksformer
Eleven har viden om teksters æstetiske og faglige formål
 
Håndværk og design:
Eleven har viden om kombination af materialer
Eleven har viden om skitsers formål og struktur
 
Nikolaj Kunsthal:
Eleven får skærpet sin iagttagelsesevne
Eleven undersøger sin egen hverdag gennem samtidskunsten
Eleven kan indgå i en kreativ proces

Skoletjenesten tilbyder undervisningsforløb i udstillingen fra 10. september 2018 til 4. januar 2019, som kan bookes fra 15. august 2018.

Der vil være undervisningsforløb dagligt mandag til fredag kl. 9.00-10.30 og fra kl. 11.00-12.30. Pris kr. 700,- for 1½ time.

Der er desværre ikke flere Åben Skole forløb tilbage! 

Har du spørgsmål eller brug for at ændre din booking, så send en mail til booking@nikolajkunsthal.dk.

Undervisningen varetages af professionelle billedkunstnere og illustratorer med mange års erfaring i tegne- og kunstundervisning.
Undervisere: Leyla Bautista, Nadia Plesner og Anne Louise Høy Blicher Winther.
 
Forløbet er udviklet af billedkunstner Julie Boserup i samarbejde med praktikant Cecilie Mejlbjerg. 

Ønsker du at besøge udstillingen med din skoleklasse på egen hånd i kunsthallens åbningstid (tirsdag-fredag kl 12-18), skal dette meldes til booking@nikolajkunsthal.dk. Grundet materialeomkostninger koster dette 10 kr pr elev.  Skoleklasser der ikke på forhånd har meldt og fået bekræftet deres ankomst, har desværre ikke mulighed for at komme ind uanmeldt. 

OM UDSTILLINGEN

TEGN er en den hidtil største samlede præsentation af værker af den danske kunstner HuskMitNavn. Nikolaj Kunsthals største rum bliver omdannet til et miljø, hvor kunstnerens syn på verden udmøntes – bl.a. via hans karakteristiske figurer malet på væggene i personstørrelse. Man kan også opleve flere hundrede af hans humoristiske folde-tegninger, hvor et hvidt A4-ark forvandles til tredimensionelle skulpturer. I udstillingen kan man selv give sig i kast med at tegne og male i forskellige miljøer. F.eks. er det muligt at male på et togsæt eller forcere afspærringen til gamle guldrammer og selv skabe motiver til ”museet”.