FOKUS 2015:
WAYS OF CURATING, WAYS OF SEEING: Anna Manubens

Den spanske kurator Anna Manubens præsenterer et udvalg af videoværker under overskriften Capturing DevicesCapturing device er den tekniske definition af et kamera, men kan også forstås som et kritisk blik på den underliggende struktur inden for filmkunst.

Anna Manubens har sammensat et videoprogram med bl.a. de toneangivende kunstnere Mathieu K. Abonnenc, Herman Asselberghs, Ed Atkins, Pauline Boudry & Renate Lorenz, Beatrice Gibson og Manon de Boer, der undersøger forholdet mellem det normaliserede og det marginaliserede inden for den audiovisuelle genre. I de valgte film undersøges forskellige tilstande indenfor filmmediets magtpotentiale; på dets destruktive egenskab og hvad det fører med sig og hvordan det kan omgås.

Anna Manubens er producent, kurator og forfatter med base i Barcelona og Bruxelles. Hun arbejder for Auguste Orts, som er et kunstnerdrevet videokollektiv i Bruxelles. Derudover er hun med i bestyrelsen for Hamaca, det spanske film arkiv og distributions platform, hvor hun er i gang med at redigerer den første net-baserede antologi med film fra Spanien.