Kulturnatten 2016

Kulturnatten 2016

Kulturnatten 2016 i Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Kunsthal byder velkommen til Kulturnatten 2016 med et fuldt program for både børn og voksne. Oplev hele fire aktuelle udstillinger, en stor lysinstallation på den historiske bygning, koncert på pladsen, workshop, cafe, ølsmagning samt ture op i det høje tårn! 

PROGRAM

18-24
NIKOLAJ KUNSTHAL LYSES OP – stor lysinstallation af Jakob Kvist på den historiske bygning 
Kunsthallens gæster og forbipasserende kan i anledning af Kulturnatten opleve en stor lysinstallation af danske Jakob Kvist. Med udgangspunkt i de mange vinduer og fremspring på Nikolaj Kunsthals historiske bygning skaber Kvist denne aften en unik arkitektonisk udsmykning af både facader og tårn. Lysinstallationen kan opleves hele aftenen fra kl. 18-24 på Nikolaj Plads.

20-21
DYNAMISK KONCERT MED BJØRN SVIN PÅ NIKOLAJ PLADS
Til Kulturnatten har vi inviteret den elektroniske musiker og komponist Bjørn Svin til at give koncert på Nikolaj Plads i et dynamisk samspil med Jakob Kvists store lysinstallation, der kan ses på Nikolaj Kunsthals facader og tårn. Bjørn Svin er manden bag den futuristiske lydside til vores aktuelle udstilling HULLET I RUMMET – en udstillingen for alle mellem 0-117 år af Trine Boesen. Koncerten vil stimulere både øjne og ører og vise, hvordan lyd og lys i samspil kan udvide vores fantasi og rumforståelse.
 
18-22.30
SE DIN BY FRA OVEN – kom med en tur op i tårnet 
I anledning af Kulturnatten 2016 åbner Nikolaj Kunsthal ekstraordinært op for bygningens høje tårn. Normalt er tårnet lukket for offentlig adgang, så det er en unik chance for at komme op i tårnet og kigge ud over byens tage. Oplev Kulturnatten og de mange lysprojekter i centrum – set fra oven. På turen fortæller vores guide om tårnets og bygningens historie, som går helt tilbage til 1200-tallet. 
OBS: Der er begrænsede pladser til turene, som afgår hver halve time fra 18-22.30 (særlig billet udleveres ved ankomsten – først til mølle). 
Efter tårnturen kan man prøvesmage øl fra bryggeriet Grimbergen. 

18-24
OPLEV HELE FIRE AKTUELLE UDSTILLINGER + WORKSHOP 
Hele aftenen er vores fire aktuelle udstillinger åbne for Kulturnattens gæster. Det betyder, at du og hele familien kan opleve udstillingen HULLET I RUMMET – Nikolaj Kunsthals nye store familiesatsning for alle mellem 0-117 år. Gå på opdagelse i udstillingens endeløse skilteskove, sorte huller, bløde meteorstorme og forunderlige lyde. I vores workshop og cafe kan du lave dine egne skilte til universet. Udstillingen er skabt af den danske billedkunster Trine Boesen og vises frem til 13. november 2016. Læs mere her.

Se også udstillingen BLACK FLAG hvor den verdenskendte spanske kunstner Santiago Sierra udfordrer nationalstaternes flygtige karakter og erobring af landområder. BLACK FLAG har verdenspremiere i Nikolaj Kunsthal og kan ses frem til 13. november 2016. Læs mere her.

Oplev også udstillingen IN THE FUTURE THEY ATE FROM THE FINEST PORCELAIN med et nyt blændende filmværk af den internationalt anerkendte kunstner Larissa Sansour (DK/PS). Filmen er en science fiction fortælling om arkæologi og historieskrivning som våben i den aktuelle globale strid om territorier. Udstillingen kan opleves i Nikolaj Kunsthal frem til 18. december 2016. Læs mere her.

Endelig kan du også opleve kunstprojektet LOST LOVE, der inviterer til deltagelse i et aktuelt emne: skilsmisse. Der findes ritualer for de vigtige begivenheder i livet – navngivning, overgangen til voksenlivet, ægteskabet og døden – men ikke for den ofte lige så betydningsfulde overgang, som en skilsmisse kan være. Det er udgangspunktet for LOST LOVE, der inviterer fraskilte til at donere deres vielsesring til et fælles kunstværk. Bag projektet står billedkunstneren Rune Fjord og journalist og dramatiker Trine Bastrup.
LOST LOVE kan opleves frem til 17. december 2016. Læs mere her.


ÅBNINGSTIDER

Åbningstid på Kulturnatten 14. oktober 2016: kl. 18-24. 

ENTRE
Til Kulturnatten d. 14 oktober er der gratis adgang med kulturnatpas. 
Kulturpas kan købes i Nikolaj Kunsthal til og med d. 14. oktober og koster 90 kr.