UDSTILLINGSÅBNING: Skate Works

Kom med til åbning af den nye udstilling Skate Works der åbner i Copenhagen Skatepark!

Nikolaj Kunsthal og Copenhagen Skatepark har fornøjelsen at invitere til åbningen af  

SKATE WORKS 

Dato
Den 3. oktober
kl. 11.00 - 12.30

Sted 
Copenhagen Skatepark
Enghavevej 80, 2450 København

Program: 

Kl. 11.00 – 11:15

  • Velkomst ved udstillingsleder Helene Nyborg Bay
  • Åbningstale ved kulturborgmester Franciska Rosenkilde
  • Udstillingsintroduktion ved kurator Jens-Peter Brask

 
Kl. 11:15 – 11:45 og Kl. 12:00 – 12:30

  • Skate performance og DJ set ved Simon Dokkedal.

Oplev skatere der intuitivt forholder sig til skulpturerne og skaber performancekunst til lyd af Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole.

Grundet corona-restriktioner skal der bookes gratis plads via Billetto.


Book til kl. 11.00 her.
Book til kl. 12.00 her.

Da der er begrænset plads, bliver det efter først til mølle princippet.

Om Udstillingen 

I 2020 bliver skateboarding officielt en del af OL. Derfor sættes der i den nye udstilling Skate Works fokus på det københavnske skatemiljø. Udstillingen vil kunne opleves i Copenhagen Skatepark, og den er kurateret af Jens-Peter Brask.

Skatemiljøet er kendt for at dyrke en særlig subkultur, hvor både fællesskab og autonomi spiller en stor rolle. Samtidig appellerer sporten til kreativitet og visuel udfoldelse - værdier, som ofte også forbindes med kunstnermiljøer. 

Snart vil du kunne opleve skatere, der intuitivt forholder sig til kunstneriske skulpturer i Copenhagen Skatepark. Alle skatere forholder sig intuitivt til arkitektur og rum igennem bevægelse og tricks. Omgivelserne smelter sammen og bliver til en kunstnerisk fysisk udfoldelse.

I udstillingen er fem forskellige kunstnere og kunstnergrupper inviteret til at skabe hver deres bud på en skateskulptur, som alle kan opleves i skateparken. Det er anderledes ramper, som bl.a. består af Donald Trumps hår, en vandpyt på gulvet og en aluminiumsskulptur med den sigende titel Skate or Die.

Nogle af skulpturramperne har været en del af bybilledet hen over sommeren, mens andre har premiere i Copenhagen Skatepark. Værkerne er blevet til ramper, der indgår i gadebilledet og dér, hvor der skates. De har fået slid og patina som resultat af en dynamisk sport i bybilledet, fremfor en konkurrencefremmende disciplin.
 
Deltagende kunstnere: Amalie Jakobsen, Mikkel Carl, Anna Sørensen, Andreas Schulenburg og A Kassen. Foto af Tobias Plass.

Udstillingen kan opleves fra den 4. oktober 2020 - 6. december 2020