VINTER JAZZ: MARK SOLBORG & THOMAS LEHN

 

Den 13. februar gæster mesteren af den analoge synthesizer, tyske Thomas Lehn, København. Besøget er initieret af Mark Solborg i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark.

Denne aften tager Solborg og Lehn Nikolaj Kunsthal under behandling. Duoens elektroniske musikalske univers rummer både minimalisme, poesi og et ulmende temperament.  Med afsæt i det forrygende rum og kunstneren Andreas Emenius udstillede værker vil de to fylde kirken med klang, tekstur og vildtvoksende improvisationer. 

Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Se FB event her!

Lehn har parallelt med sit arbejde som pianist udviklet særegent sprog inden for elektronisk musik. Han har optrådt og udgivet med mange af den europæiske avantgardemusiks store navne, bl.a. Marcus Schmickler, Keith Rowe, John Butcher, Phil Minton, Paul Lovens og Axel Dörner. Han er også del af det elektroniske orkester M.I.M.E.O. og free impro-bandet Konk Pack. Lehns instrument består i særdeleshed af en EMS Synthi A hvis opbygning tillader ham at interagere direkte med den skabende musikalske proces live.

 

Mark Solborg har med 19 internationale udgivelser som leder og co-leder i samarbejder med bl.a. Evan Parker, Paul Lovens, Axel Dörner, Mats Eilertsen, Herb Robertson, Christian Skjødt o.a. sat tydelige personlige aftryk. For nyligt med en rumlig undersøgelse og multimedie-udgivelse, Omdrejninger, I samarbejde med Christian Skjødt, Axel Dörner, Ingar Zach m. fl. Han arbejder til stadighed med nye undersøgelser af musikalske universer både live og i studiet. P.t. bl.a. med den dansk italienske kammer-trio Maniscalco/Bigoni/Solborg, et soloprojekt og talrige andre konstellationer - ofte i en nutidig kammermusikalsk kontekst.