Afghan Tales

28. november 2014 til 18. januar 2015

Fotoudstillingen Afghan Tales er en enestående samling af fotografier fra mere end 20 af de bedste, unge afghanske fotografer, der med både humor og alvor giver et overraskende indblik i nutidens Afghanistan. 

Efter Talibans totale forbud mod fotografiet giver en ny generation af afghanske fotografer nu mediet fornyet kraft, og det er første gang, et dansk publikum får mulighed for at se Afghanistan gennem afghanske fotografers blik. 

Mange af de udstillende fotografer har oplevet at blive truet på livet, kidnappet og arresteret, både på grund af de historier, de har forfulgt, og sommetider også bare, fordi de er fotografer.

Kunstnerne arbejder med dokumentarisme, pressefotografi og samtidskunst, og tilsammen bidrager deres forskellige udtryk til et stærkt og inspirerende perspektiv på Afghanistan. 

Udstillingen er en mulighed for at nuancere og uddybe kendskabet til et land, vi alle kender til, men få ved meget om. Samtidig er Afghan Tales en platform til at møde lovende navne fra en spirende afghansk samtidskunstscene.

 

UDSTILLINGSÅBNING TORSDAG 27. NOVEMBER 2014 KL. 17 - 19

 

Deltagende kunstnere

Rada Akbar

Roqia Alavi

Hanifa Alizada 

Barat Ali Batoor

Sulaiman Edrissy 

Golbedin Elham

Zekria Gulistani

Mumtaz Khan

Jawad Hamdard Kia

Hadi Morawej

Najibullah Musafer

Sadeq Naseri

Fraidoon Poya

Reza Sahel

Basir Seerat 

Reza Sepehri

Nasim Seyamak

Abdullah Shayagan

Mohammed Ibrahim Wahid

Fardin Waezi

Mohammad Dawood Wassl