KOREA IN DENMARK / WELCOME TO THE MOON PALACE

29. juni 2019 til 8. september 2019

KOREA IN DENMARK /
WELCOME TO THE MOON PALACE
Fra gaming-industri med interaktive spil hvor man får point for at være social, til malede dyreskind, et grænseland i flammer, vand som redskab til heling, live kageperformance og arkæologiske fund i LEGO format. Korea rummer mere, end hvad medierne til dagligt portrætterer.

Med hele to udstillinger bliver der over sommeren i Nikolaj Kunsthal rig mulighed for både at få et indblik i den koreanske oldtid og samtidig få et helhedsindtryk af, hvad der rører sig på den koreanske kunstscene i disse år.

Som et led i fortællingen om Koreas historie kan man i perioden også opleve en mindre udstilling i læsesalen i Nikolaj Kunsthal. Den er baseret på et kunstnerisk projekt med udgangspunkt i arkæologiske udgravninger i Wolseong Palace (Wol: Måne, Seong: Palads). Her har tre kunstnere fortolket nogle af de arkæologiske fund, man har udgravet i Wolseong i ‎byen Gyeongju‎, som stammer fra Silla-kongeriget (57 f.Kr. - 935 e.Kr). Silla var en af de tre kongeriger i datidens Korea, og Wolseong eller Månepaladset har derfor en central plads den koreanske historie. De tre kunstnere har med udgangspunkt i udgravningerne af paladset fortolket de kulturhistoriske fund, og de giver dem dermed en ny plads i kunsthistorien og fortællingen om et moderne Korea, der til stadighed udvikler sig.

MEDVIRKENDE KUNSTNERE
Lee Sang Yoon
Yang Hyun Moh
Lee In Hee

PRAKTISK INFORMATION
Udstillingsperiode: 29. juni til 8. september 2019
Fernisering: 28. juni kl. 16.00 - 20.00
Åbningstider: tirsdag-fredag kl. 12.00 - 18.00, lørdag-søndag kl 11.00 - 17.00