HuskMitNavn:
TEGN

29. august 2018 til 6. januar 2019

TEGN er Nikolaj Kunsthals store efterårsudstilling for børn såvel som voksne, skabt af kunstneren HuskMitNavn. Hele Nedre Galleri er omdannet til et farverigt univers, hvor kunstnerens karakteristiske streg og underspillede humor kan opleves fra gulv til loft.

Fantasien får frit spil i udstillingen, som lægger op til en intuitiv og umiddelbar oplevelse af forskellige miljøer - bl.a. et togsæt, en bondegård og et malerimuseum. Alle steder, der lægger op til, at man deltager aktivt i processen. Forskellige skæve, men genkendelige figurer optræder på væggene i Nikolaj Kunsthal, hvoraf nogle kaster skygger på gulvet i anderledes målestoksforhold, der ophæver gængse proportioner og stiller spørgsmål ved, hvad der er normalt.

HuskMitNavns gådefulde og humoristiske tilgang til verden og den nære hverdag opleves i udstillingen på mange forskellige niveauer, altid med mangfoldighed og nærvær som vigtige forudsætninger.

I udstillingen er opstillet borde skabt af kunstneren, som indbyder til, at man sætter sig og tegner (videre), eksempelvis på nogle af de nye universer, personligheder og dyr, som HuskMitNavn har lavet skitser til. Man må blive så længe, man orker for at se, tegne og opfinde nye sammenhænge. Velkommen til TEGN!

HuskMitNavn er født 1975 og bor og arbejder i København. Med afsæt i graffiti har han siden 1990erne skabt en lang række udendørs vægmalerier og udsmykninger fra Hebron til København. HuskMitNavn er repræstenteret af V1 Gallery i København og Charlotte Fogh Gallery i Aarhus. Han har udstillet på museer og gallerier verden over, bl.a. i New York, Berlin, Shanghai, Helsinki og Bruxelles. TEGN er kunstnerens hidtil største samlede præsentation af værker.