Svend-Allan Sørensen:
We'll meet again

4. september 2010 til 7. november 2010

Kunstner: Svend-Allan Sørensen

Udstillingen We´ll meet again centrerede sig om vores naturs liv og død - om jagten og identiteten som jæger og menneske. I en humoristisk og underfundig kombination af video, installation og grafik konfronteredes vi med livet, døden og de evige jagtmarker.

Kunstneren Svend-Allan Sørensens filosofi er, at for at kunne tænke på naturen, er man nødt til at være inden døre og for at kunne møde sin egen ensomhed, er man nødt til at være social. Med udgangspunkt i denne tankegang havde han skabt en udstilling, hvor de eksistentielle tanker kunne få frit løb - på en anderledes, ironisk og morsom måde.
Man kunne møde kalkunen, ræven og råbukken, som sammen sang protestklassikeren "I kan ikke slå os ihjel" akkompagneret af et kor bestående af en kat, en ravn og en håndfuld sangfugle. 

Man kunne også gå på jagt i udstillingens tekstcitater af eksempelvis digter Peter Laugesen, Metallicas James Hetfield og country-legenden Johnny Cash. Og øverst oppe i trætoppen, sad en natugle og gav sin sigende, melankolske fortolkning af country-klassikkeren "I'm so lonesome I could cry".

Med We'll Meet Again stillede Svend-Allan Sørensen alment menneskelige og dog usædvanlige spørgsmål som: Er man som individ og jæger alene i naturen, en del af naturens sociale og mangfoldige liv eller seneste led i en lang kollektiv jæger-tradition?

Svend-Allan Sørensen (f. 1975) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2002. Han har blandt andet udstillet på Vestsjællands Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Fyns Kunstmuseum, KunstCentret Silkeborg Bad, Esbjerg Kunstmuseum, Den Frie Udstillingsbygning og Overgaden – Institut for Samtidskunst. Svend-Allan Sørensen har desuden lavet omslag til Lone Hørslevs bøger 'Lige mig' og 'Fjerne galakser er kedelige' og til Olesen-Olesens plader 'Kain og Abel' og 'Solsort og forstærker'.